Peti poraz Igokee u ABA ligi

ABA liga, 7. kolo

Peti poraz Igokee u ABA ligi

M. Šljivak

Prvaci Bosne i Hercegovine, košarkaši Igokee, doživjeli su peti poraz u novoj sezoni ABA lige.

Igokea je u 7. kolu gostovala u Valjevu kod ekipe Metalca, a domaći tim je na kraju slavio pobjedu rezultatom 81:68.

Metalac je dosta dobro otvorio meč. Imao je prednost od početka, ali je Igokea u finišu prve dionice uspjela da smanji zaostatak na samo minus jedan (16:15).

Uspio je aktuelni prvak BiH čak i da povede početkom druge četvrtine, no Metalac je potom zaigrao mnogo bolje. Riješili su i drugu dionicu u svoju korist (24:19), te se na odmor otišlo sa plus šest za Metalac (40:34).

Nastavak susreta ponovo donosi bolju igru domaćih. Nakon 30 minuta igre imali su jako dobru prednost od 11 poena (63:52), a Igokea ovo vodstvo nije mogla da ugrozi u posljednjoj dionici.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Metalac je u četvrtom periodu dodatno povećao prednost, te je stigao do zaslužene pobjede.

Do trijumfa ih je vodio Nikola Jevtović sa 22 poena, Nikola Malešević je dodao 15, dok je kod Igokee Branko Jorović ubacio 20, a Đorđe Drenovac 17 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.