Petrić: Želimo nastaviti seriju protiv Bosne
Foto: EPA

Zrinjski traži pobjedu

Petrić: Želimo nastaviti seriju protiv Bosne

M. Maksimović

Druge utakmice polufinala playoffa prvenstva Bosne i Hercegovine za košarkaše igraju se danas. 

Nakon prvih mečeva prednost od 1:0 u serijama koje se igraju na dvije pobjede imaju Igokea i Bosna Royal. Prije tri dana Bosna Royal je u Sarajevu savladala Zrinjski sa 74:66, dok je branilac naslova Igokea bila bolja od Slobode s 86:85. Zrinjski će se na svom terenu pokušati revanširati Studentima te izboriti treću utakmicu koja bi odlučila finalistu.

“Po ko zna koji put igramo protiv Bosne, pa mogu slobodno reći da između nas više ne postoje tajne. Mislim da je u prošlom meču zakazao naš napad, šut nas nije služio kao u prethodnim utakmicama i to je segment igre koji moramo popraviti u današnjem duelu da bismo ostvarili dobar rezultat. Pozivam publiku da nas podrži i bude naš šest igrač, kako bismo nastavili seriju u Sarajevu”, izjavio jekošarkaš Zrinjskog Mario Petrić.

U slučaju da Zrinjski večeras ne uspije, Bosna bi već obezbijedila nastup u finalu.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi