Petrović: Bit ćemo pravi kada dođe vrijeme za to

Održana press konferencija košarkaške reprezentacije BiH

Petrović: Bit ćemo pravi kada dođe vrijeme za to

A. Haznadarević

U hotelu Hungaria na Ilidži održana je konferencija za medije Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

Na samom početku konferencije upriličeno je svečano potpisivanje produženja sponzorskog ugovora sa firmom "Ovako".

"Sa zadovoljstvom mogu reći da smo produžili ugovor sa kompanijom Ovako, koja nas je podržavala kada je bilo najteže. Produžili smo ugovor za ovu i za sljedeće dvije godine", kazao je generalni sekretar Harun Mahmutović, te samouvjereno dodao: "Za podršku ćemo se odužiti dobrim rezultatima".

Nakon obavljenih marketinških zadataka, novinarima se obratio selektor Aleksandar Petrović, koji je govorio o pripremama reprezentacije za Eurobasket:

"Moram reći da sam izuzetno zadovoljan profesionalnošću ljudi u savezu i oko njega te našim igračima. Zaista nemam nikakvih zamjerki. Sve funkcioniše na najbolji mogući način. Do danas smo obavili 12 treninga. Danas smo odigrali trening utakmicu, igrači su maksimalno koncentrisani i požrtvovani, izuzetno sam zadovoljan. Bit ćemo pravi kada dođe trenutak za to.To sam i očekivao", optimističan je selektor Perović.

Selektor je zatim priznao da ima nekoliko manjih problema sa povredama, a to se posebno odnosi na Pašalića, te Adamovića, koji je napustio pripreme:

"Sitne povrede su nas usporile, ali će sve biti uredu uskoro. Teletović je u nešto drugačijem fizičkom stanju u odnosu na ostale igrače, zbog naporne sezone u Caji Laboral, odradio je pet treninga i očekujem da će za nekoliko dana sve biti uredu. Osim toga Pašalić je imao problema sa stopalom, ali je počeo trenirati. Ići će u Zagreb na pregled, a potom se vratiti u Sarajevo. Adamović je bio s nama i dosta nam je pomogao. Dobio je upalu tetive i vraća se u svoj klub. Veoma smo mu zahvalni za ono što je uradio, bio je sjajan", zaključio je Petrović.

Novinarima se zatim obratio Mirza Teletović, koji je sasvim sigurno prvo ime bosanskohercegovačke košarke, te je postao jedini predstavnik Bosne i Hercegovine u NBA ligi, nakon uspješno realizovanog transfera u Brooklyn Netse:

"Trebat će vremena da se naviknem na život i igranje u SAD-u. Netsi su kvalitetna ekipa, koja želi bolje rezultate i ima visoke ambicije. Moje je da igram dobru košarku i to je sve", kazao je Teletović.

Košarkaška reprezentacije Bosne i Hercegovine već u subotu sa početkom u 19 sati i 30 minuta u Skenderiji igra narednu trening utakmicu sa juniorskom reprezentacijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.