Petrović: Imamo nešto pozitivno ludo u igri

Selektor nakon meča

Petrović: Imamo nešto pozitivno ludo u igri

M. Šljivak

Nakon razbijanja Rumunije u Skenderiji 93:58, na press konferenciji nakon utakmice selektor bh. košarkaša Aco Petrović bio je veoma zadovoljan.

Aco je govorio o kvalifikacijama, kao i o svemu kroz šta su naši momci prošli za ova dva mjeseca.

"Za večerašnju utakmicu nemam šta posebno reći. Igrali smo veoma tečno, pogađali smo otvorene šuteve, zicere.  Lijepo je kao prvi ići na Evropsko prvenstvo, ali to smo zaslužili nakon svega što smo prošli u Gruziji. Prešli smo veliki put, nismo spavali uopšte. Igrači su izdržali sve i zasluženo smo prvi", rekao je Petrović

Selektor se dotakao i atmosfere koja vlada u ekipi, a pohvalio je i navijače naše reprezentacije.

"O tome kakva je atmosfera u ekipi dovoljno govori činjenica da u ekipi nismo imali niti jedan incident za ova dva mjeseca. Publika je prepoznala da mi igramo pravu košarku. Ja ne želim i ne volim da igram utakmice u kojima ću im dati rezultat 59:54. Ova ekipa ima potencijal za napadačku igru kakvu volim i sa dodatna dva ili tri igrača bićemo još bolji na EP.


Petrović je zatim istakao da bi se  vjerovatno manje kockao sa izborom igrača da su kvalifikacije tek počele.

"Ove godine sam radio potpunu rekonstrukciju ekipe. Mislim da sad ne bih uradio baš toliku rekonstrukciju tima. Pogodili smo sa Zackom, Mašićem i Peršićem. Mi imamo nešto pozitivno ludo u našoj igri", dodao je selektor, a potom je nastavio.

"U pripremnim mečevima smo pobijedili Hrvatsku, Crnu Goru, Italiju koje su sve prve u svojim grupama. Ja sam u tim mečevim znao kakav tim imam, bio sam pripremljen na rad sa zvijezdama, znao sam kako se oni ponašaju", rekao je Petrović.

Zatim se selektor dotakao i fenomenalnog Zacka Wrighta.

"Kada jeu pitanju Zack, ja sam ga zamišljao kao dominantnu figuru na parketu. Želio sam da dominira parketom što je on i činio", kazao je Petrović, koji se potom osvrnuo i na nastup na EP-u.

"Ne mogu komentarisati ništa u Euru jer ne znamo još uvijek grupu u kojoj ćemo biti. Mislim da će nas Slovenci staviti u neki veći grad da igramo jer znaju da će veliki broj naših navijača dolaziti na utakmice", završio je izlaganje selektor naše reprezentacije Aco Petrović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.