Petrović kritikuje, Teletović smiruje strasti

Nakon povratka iz Slovenije

Petrović kritikuje, Teletović smiruje strasti

A. Beganović

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovina danas se vratila u Sarajevo s 12-dnevnih priprema, a selektor našeg nacionalnog tima Aleksandar Petrović, nije baš zadovoljan s onim što je u Sloveniji pokazao kapiten Mirza Teletović.

"Mirza je stigao u poprilično lošem fizičkom stanju, sa nekoliko kilograma viška. Usporio nam je rad od 1. augusta i zadnjih pet dana ga pokušavamo 'prikopčati'. Međutim, ne smatram da će to biti veliki hendikep iz razloga što to za desetak dana možemo popraviti i njega dovesti na nivo fizičke spreme ostalih reprezentativaca. Ono što mene zabrinjava u slučaju Teletovića jeste to što je njegovo viđenje njegove uloge u reprezentaciji bitno drugačije od onoga kako je ja vidim"; kazao je Petrović za Klix
 po dolasku u Sarajevo.

Povodom izjave selektora košarkaške reprezentacije BiH Aleksandra Petrovića, kapiten bh. tima Mirza Teletović istakao je slijedeće:

"Selektor ima svoju viziju na koji način reprezentacija treba da igra i kako će izgledati igra. Kao kapiten, trudim se da ispunim sve zamisli selektora, a tako će biti i u budućnosti. Svjestan sam da su igrači malo ispred mene, kada je u pitanju fizička sprema, što je posljedica zabrane koju sam imao iz NBA. Međutim, jedina je istina kako sam se poželio igranja i kako sam sa nestrpljenjem čekao okupljanje, kako bi se družio sa momcima i igrao ozbiljne utakmice. U naredom periodu, kao kapiten i igrač bh. selekcije, trudiću se još i više kako bih ispunio sve zamisli selektora, jer cilj nam je svima isti, a to je što bolji rezultat na Evropskom prvenstvu u Sloveniji. Imamo dobru ekipu i vjerujem da ćemo u prijateljskim utakmicama pokazati snagu, a ja ću se truditi da što prije uhvatim staru formu i budem istinski vođa ove sjajne generacije košarkaša, koju imamo. Napomenuo bih na kraju, kako između mene i selektora nema nesuglasica i kako selektorove riječi shvatam kao poticaj za budućnost, jer smo svi svjesni da nam se ukazala historijska šansa na predstojećem EP i želimo je iskoristiti."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.