Petrović: Mirza je bio sjajan mnogo prije Netsa

Petrović: Mirza je bio sjajan mnogo prije Netsa

Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Aleksandar Petrović donio je mnogo toga dobrog među košarkaške Zmajeve.

Najbolji košarkaši Bosne i Hercegovine večeras su odradili trening u dvorani "Mirza Delibašić" u Skenderiji, a atmosfera je bila odlična. Aco je veoma zadovoljan dosadašnjim dijelom priprema.

"Možda neki misle da smo napravili prevelike rezove u reprezentaciji, ali ja sve ovo do sada što sam vidio na pripremama je i više nego pozitivno. Ja zaista nemam namjeru niti jednog igrača moliti da igra. Ko ne želi ne mora. I tu priča završava", decidan je Petrović.

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Mirza Teletović postao je prvi bh. košarkaš koji je zaigrao u NBA, a Petrović ističe kako je krilni centar Netsa ključni igrač reprezentacije.

"Teletović je od dolaska u Tau Ceramicu sjajan igrač. Nije on postao dobar košarkaš tek kada je potpisao za Netse. Mirza je sjajan igrač već godinama. Njegov odlazak u NBA dovoljna je potvrda toga", dodao je Petrović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.