Petrović: Moramo eliminisati euforiju pred Rumuniju

Selektor košarkaške reprezntacije o predstojećem meču

Petrović: Moramo eliminisati euforiju pred Rumuniju

Muška košarkaška reprezentacija Bosne i Herecgovine u subotu u Sarajevu dočekuje selekciju Rumunije, u posljednjem susretu kvalifikacija za evropsko prvenstvo 2013. u Sloveniji.

Izabranici selektora Aleksandra Petrovića su pobjedom u prošlom kolu nad Gruzijom osigurali plasman na Eurobasket, a trijumfom nad Rumunijom izborili bi jedno od prva dva mjesta u grupi.

 

Bh. košarkaši su u sutrašnjem meču apsolutni favoriti.

 

"Imamo još jednu utakmicu. Sada nam je glavni zadatak da eliminiramo euforiju i dođemo do pobjede, a onda da ugođaj i slavlje budu kompletni. Ova momčad je to zaslužila", rekao je selektor Petrović.

 

On će u sutrašnjoj utakmici moći da računa na oporavljenog Peršića, koji nije nastupao protiv Gruzije.

 

Susret BiH - Rumunija na rasporedu je u subotu u 20 sati.

 

Sutra se u Rigi sastaju Latvija i Gruzija i taj meč mogao bi odlučiti pobjednika grupe. U slučaju pobjede Gruzije, BiH bi trijumfom nad Rumunijom izborila prvo mjesto, dok bi Latviji trijumf vjerovatno donio lidersku poziciju na kraju kvalifikacija. 

 

Raspored susreta:

 

Riga: Latvija - Gruzija (16.05)

Sarajevo: BiH - Rumunija (20.00)

 

Tabela:

 

1. Bosna i Hercegovina 7 5 2 643:614 12

2. Latvija 6 4 2 500:434 10

3. Gruzija 6 4 2 537:507 10

4. Holandija 7 2 5 578:629 9

5. Rumunija 6 1 5 434:508 7

 

Preostali mečevi u grupi:

11. septembra: Gruzija - Holandija, Rumunija - Latvija. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.