Petrović objavio spisak: Ne želim u Sloveniju kao turista

Selektor ostavio prazno mjesto za džokera

Petrović objavio spisak: Ne želim u Sloveniju kao turista

Danas je u prostorijama Košarkaškog saveza BiH održana press konferencija na kojoj je selektor Aco Petrović objavio širi spisak igrača za Evropsko prvenstvo koje će se održati ove godine u Sloveniji.

Prije svega, medijima se obratio generalni sekreter Saveza, Harun Mahmutović.

 

"Imamo dosta problema. Aco radi godinu dana i želi zaokružiti taj period. On ima svoje planove i mi ćemo ga podržati. Savez će uraditi sve da obezbijedi uslove reprezentaciji. Tvrdoglavi smo i nećemo lako prodavati kožu", rekao je Mahmutović nakon kog se okupljenim novinarima obratio selektor Petrović.

 

"Prošle godine smo kompletne pripreme mogli proći u Sarajevu. Kvalifikacije su bile drugačije, sve je bilo drugačije. Na širem spisku će se naći 23 imena, a 24 mjesto je ostavljeno za džokera, igrača za kog samo Harun i ja znamo o kome se  radi. Dosta toga moramo popraviti u odnosu na kvalifikacije. Mi moramo igrati odbranu i to je poruka svim igračima. Ako želimo pobijediti Srbiju i Crnu Goru moramo se spustit u gard i igrati i defanzivno", rekao je Petrović te se osvrnuo na plan priprema.

 

"Pripreme će se odvijati u tri faze. 8. jula ćemo se okupiti u Sarajevu i tu ćemo  provesti sedam dana. Proći ćemo obnavljanje fizičkih stvari., obnavljanje akcija... Prvi trening na Kranjskoj Gori će se održati 27. jula. Tu ćemo se koncentrirati na odbranu budući da ćemo u ovim kvalifikacijama imati dva protivnika protiv kojih ćemo morati igrati dvije dijametralno suprotne odbrane. U trećoj fazi simuliramo situacije u grupi. Ne želim u Sloveniju kao turista. Želim biti siguran u dobar rezultat, Zbog toga je taj pritisak na Haruna.", rekao je Petrović te je naglasio kako ćemo u Sloveniji igrati u terminu u 14:30 što može biti mač sa dvije oštrice.

 

Selektor se potom osvrnuo na neka nova imena na spisku.

 

"Šutalo je igrač koji nam treba na poziciji dvojke. Savović je dobar skakač, njegov odogovor se čeka., dok je Stipanović 5-ica koja brani pik na 8-9 metara. Kada budu gotove lige kraći spisak će biti objavljen", rekao je Petrović te je za kraj dodao:

 

"Latvija 4.9. mora pasti. Ako dobijemo Latviju, korak će biti lakši".

 

Širi spisak reprezentacije BiH:

 

Adamović Filip, Avdibegović Armin, Gordić Nemanja, Pašalić Muhamed, Wright Zackary, Buza Nedim, Đedović Nihad, Halilović Miralem, Mašić Ante, Mitrović Nemanja, Peršić Dalibor, Šutalo Marko, Vrabac Adin, Bavčić Edin, Kikanović Elmedin, Kuzmić Ognjen, Nurkić Jusuf, Omić Alen, Savović Boris, Sinanović Nedžad, Stipanović Andrija, Sulejmanović Emir, Teletović Mirza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.