Petrović odabrao dvanaest košarkaša za kvalifikacije

Poznat sastav reprezentacije BiH

Petrović odabrao dvanaest košarkaša za kvalifikacije

M. Šljivak

Selektor košarkaške reprezentacije Bosne iHercegovine Aco Petrović, odredio je dvanaest igrača koji će nastupati u kvalifikacijama za Eurobasket.

Posljednji koji je otpao sa spiska reprezentacije je košarkaš Igokee Marko Miletić, a na turnir u Italiju, te potom i u Sloveniju će putovati košarkaši koji će igrati u kvalifikacijama. Naši reprezentativci će od 25. do 27. jula nastupiti na turniru u Trentinu, gdje će pored domaćina Italije odigrati i susrete sa Finskom, te Crnom Gorom. 

Potom, slijedi put u Sloveniju gdje će se igrati turnir bivših jugoslovenskih republika, a reprezentacija će se vratiti u Sarajevo 6. augusta. Posljednje provjere pred start kvalifikacija biće odigrane u Sarajevu protiv Portugala i Austrije.

Reprezentaciji će se u završnom dijelu kvalifikacija pridružiti i mladi centar Jusuf Nurkić i to nakon što odradi Evropsko prvenstvo sa juniorskom reprezentacijom.

Konačan spisak reprezentativaca: Zack Wright, Josip Naletilić, Nihad Đedović, Nemanja Mitrović, Ante Mašić, Dalibor Peršić, Mirza Teletović, Edin Bavčić, Elmedin Kikanović, Nedžad Sinanović, Jozo Brkić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.