Petrović: Sve je bilo dobro dok Srbija nije sletila u grupu

Selektor BiH nakon žrijeba

Petrović: Sve je bilo dobro dok Srbija nije sletila u grupu

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine na predstojećem Evropskom košarkaškom prvenstvu u Sloveniji izvučena je u grupu zajedno sa Makedonijom, Srbijom, Crnom Gorom, Latvijom i Litvanijom.

Opšta je ocjena da je grupa teška, ali ne i neprolazna. Ipak, sreća baš i nije bila na strani košarkaških Zmajeva, s obzirom na to da su iz šestog jakosnog šešira izvukli Srbiju, koju je svako želio izbjeći, pa i selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Aleksandar Petrović, koji je za SportSport.ba kazao slijedeće:

"Ne postoji dobar žrijeb u ovakvim situacijama. Bilo je zaista iluzorno za očekivati da izvučemo neku najlakšu ili najtežu moguću grupu. Negdje se dobije, a negdje se izgubi prilikom žrijeba, a upravo se to nama desilo", kaže Petrović.

Žrijeb je htio da Bosna i Hercegovina u svojoj grupi iz šestog jakosnog šešira izvuče Srbiju, reprezentaciju koju je svako želio izbjeći.

"Do izvlačenja do zadnjeg šešira za nas je sve išlo po planu, a onda je Srbija sletila i sve se poremetilo. Međutim, nema kukanja i nema plakanja. Sudbina je u našim rukama. Mi se moramo dobro spremiti i mislim da možemo izboriti drugi krug takmičenja", dodao je Petrović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.