Petrović: Teletović se uklopio u radnu atmosferu

Selektor o dosadašnjem toku priprema

Petrović: Teletović se uklopio u radnu atmosferu

Kapiten košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, Mirza Teletović jučer je stigao u Kranjsku Goru (Slovenija), gdje se priključio reprezentativnim kolegama na pripremama za prvenstvo Evrope u Sloveniji, koje počinje 4. septembra.

Selektor reprezentacije BiH, Aleksandar Petrović otkrio je kako je Teletović već odradio dva treninga. Također Petrović je otkrio kako je Teletović u dobroj formi te da se uklopio u odličnu radnu atmosferu reprezentacije BiH u Kranjskoj Gori.

"Formu Teletovića treba analizirati u sklopu cijele ekipe. Njegovo fizičko stanje je zadovoljavajuće i vjerujem da će u punoj snazi biti za desetak dana kada počinju prve kontrolne utakmice", kazao je Petrović.

Selektor BiH je naglasio da je atmosfera u ekipi na najboljem nivou, te da za reprezentativce ima samo riječi hvale. 

"Igrači koji su odsustvovali iz reprezentacije neko vrijeme kao što su Gordić i Bavčić, kao i novi igrači u dresu BiH poput Stipanovića, Šutala i Halilovića, zauzeli su svoje mjesto unutar ekipe i moram priznati da će na meni biti veoma teška odluka da odaberem završni tim od 12 igrača koji će predstavljati BiH na EP-u u Sloveniji", zaključio je Petrović.

Reprezentacija BiH započet će Evropsko prvenstvo u Sloveniji utakmicom protiv selekcije Latvije 4. septembra u dvorani ''Podmezakla'' u Jesenicama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.