Petrović: U Sloveniju po iskorak koji čekamo 20 godina

Petrović: U Sloveniju po iskorak koji čekamo 20 godina

Na današnjoj press konferenciji u prostorijama KSBiH selektor Aco Petrović objavio je popis igrača za Eurobasket u Sloveniji, te djelovao dosta optimistično kada je u pitanju rezultat naše selekcije na predstojećoj smotri najboljih evropskih selekcija.

Petrovićev spisak igrača je, manje ili više, očekivan. Na spisku nema Kuzmić i Savovića, a igrat će oni koji su spremni srcem nastupati u dresu bh. reprezentacije, barem tako je naglasio Petrović, koji vjeruje u dobar rezultatu  Sloveniji. 

"Većina je u svojim najboljim igračkim godinama. Idemo u Sloveniju da napravimo iskorak koji reprezentacija čeka već 20 godina. Grupa je jaka, ali to me ne zanima. Smatram da je ova reprezentacija u svom naponu i vjerujem u drugi krug", rekao je Petrović, a uslijedilo je pitanje na osnovu čega bazira optimizam.

"Počeli smo stvarati novu reprezentaciju. Planirao sam napraviti taj kostur reprezentacije kada sam došao ovdje na trouglu Đedović - Wright - Teletović. Imamo karakterne igrače. Imamo kvalitet i najbolju atmosferu i to je mnogo veći zalog nego neko veliko ime u ekipi", dodao je naš selektor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije