Pipan: Široki je objektivno bio bolji

Izjave nakon utakmice Široki Primorka - Olimpija

Pipan: Široki je objektivno bio bolji

Jučer smo na Pecari u okviru 3. kola ABA lige između Širokog Primorka i Union Olimpije gledali jednu dramatičnu utakmicu koja je odlučena u posljednjoj sekundi.

Širokobriježani su kontrolirali i igru i rezultat skoro cijelu utakmicu, imali i 14 koševa prednosti da bi u posljednjoj dionici umalo sve prosuli. Nije ekipu Damira Vujanovića u posljednjim minutama išao šut sa distance niti su uspijevali pogoditi slobodna bacanja koja bi im osigurala pobjedu bez drame.

10 sekundi do kraja utakmice Joksimović je pogodio za izjednačenje, a onda u samo 3 sekunde Široki je izveo loptu sa strane koja je došla do najmlađeg, Domagoja Bošnjaka, koji je iz nemoguće situacije pogodio za vodstvo i nije bilo više vremena da Olimpija uradi nešto.

Odličnu utakmicu odigrao je Boris Barać koji je ostvario i double-double učinak.

„Mogli smo sve riješiti ranije. Imali smo prednost cijelo vrijeme, na kraju malo posustali, a popustila je i koncentracija pa nas je Olimpija stigla. Ipak, dobro smo postavili zadnji napad, Bošnjak je pogodio i pobijedili smo, svi smo presretni.“, rekao je najbolji igrač Širokog Boris Barać.

Ništa manje zadovoljan i sretan zbog pobjede nije bio ni trener Širokog Damir Vujanović, no ono čime ne može biti zadovoljan je popuštanje u drugom dijelu utakmice što je omogućilo Olimpiji da dođe u egal završnicu.

„Zadovoljan sam prvim poluvremenom koje smo odigrali zaista dobro i mislim da smo mogli napraviti veću razliku. U nastavku smo bili dobro krenuli, no onda je došla do pada koncentracije i u obrani i u napadu i dopustili smo gostima da dođu u egal. To su velike oscilacije u ovoj mladoj ekipi i morat ćemo to svesti na minimum.“, rekao je trener Širokog Vujanović.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Manje zadovoljan bio je trener gostiju Aleš Pipan čija je ekipa loše odigrala veći dio utakmice, no na kraju im se pružila prilika koju nisu uspjeli iskoristiti.

„Čestitam Širokom i kolegi Vujanoviću na pobjedi. Došli smo u priliku da jednu vrlo dramatičnu, borbenu i tešku utakmicu dobijemo ali nismo bili koncentrirani.  Uspjeli smo doći do izjednačenja, a onda smo dopustili da nam u zadnjem kratkom napadu odigraju akciju jedan na jedan i pogode. Široki je objektivno bio bolji, kontrolirao je cijelu utakmicu i igru i rezultat. Valjda će i nas sreća pomaziti drugi put, idemo dalje.“, rekao je trener Olimpije Aleš Pipan.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.