Play Off demolirao Banoviće, Jedinstvo također uvjerljivo

Liga BiH za košarkašice

Play Off demolirao Banoviće, Jedinstvo također uvjerljivo

E. Škorić, foto: A. Berbić

Košarkašice Play Offa deklasirale su Banoviće sa 81:65 u susretu četvrtog kola prvenstva Bosne i Hercegovine.

Play Off je opravdao veliku ulogu favorita i s lakoćom stigao do nove, treće pobjede u prvenstvu.

Nisu gošće bile loše na početku, gubile su samo dva razlike na kraju 10 minuta igre (24:22), no u ostatku utakmice nisu imali nikakvu šansu.

Anđela Delić je sa 19 poena, osam skokova i četiri asistencije predvodila domaće košarkašice, Nikolina Babić je ubacila 18 poena uz pet skokova i pet asistencija, Nikolina Džebo je na kraju ubacila 18 poena uz devet skokova, a Nikolina Delić 17 poena uz četiri skoka.

Kod Banovića je Maida Rahmanović ubacila 23 poena i tome dodala šest skokova, dok je Danira Musić ubacila 19 poena uz šest asistencija i osam skokova. 

Sloboda je sa 78:71 savladala Impulis, a najbolja je sa 21 poenom, sedam skokova i sedam asistencija bila Goronja. Na drugoj strani Šejla je imala double-double učinak - 25 poena i 10 skokova.

U duelu Jedinstva i Željeničara u Tuzli rezultat je glasio 73:54. Brčaninović je briljirala sa 31 poenom i 11 skokova u domaćem timu.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.