Play Off Happy u grupi A, a Čelik u grupi B

Saznali imena protivnika

Play Off Happy u grupi A, a Čelik u grupi B

A. Beganović

Bosnu i Hercegovinu će i u narednoj sezoni Regionalne lige za košarkašice predstavljati Čelik i Play Off Happy.

U Slavonskom Brodu održan je žrijeb za narednu sezonu Regionalne lige za košarkašice, a Play Off Happy igrat će u grupi A, dok je Čelik smješten u grupu B.

Ekipa iz Sarajeva će sezonu otvoriti 8. oktobra domaćim duelom sa Grosupljem, a u grupi A nalaze se još Triglav, Medveščal, Radivoj Korać i Badel 1862.

I drugi bh. predstavnik, Čelik, u 1. kolu je domaćin, a snage će odmjeriti sa Trešnjevkom. Osim ove dvije ekipe u grupi B se nalaze Partizan, Kvarner, Celje i Budućnost.

Na kraju treba dodati da je na prijedlog predstavnika Play Offa i Budućnosti usvojen i novi format takmičenja. Nakon prvog dijela sezone u kojem će sve ekipe odigrati po deset utakmica formirat će se Liga 6 u kojoj će učestvovati po tri najbolje ekipe iz grupa A i B s tim da se u Ligu 6 prenose rezultati iz prve faze takmičenje. 

Četiri najbolje ekipe iz Lige 6 igrat će na Final Fouru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.