Play-off i Čelik u finalu memorijala "Amna Fazlić"

Danas finale

Play-off i Čelik u finalu memorijala "Amna Fazlić"

U Zenici je jučer počeo memorijalni turnir "Amna Fazlić" na kojem su učešće uzele četiri ekipe iz Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

U organizaciji Košarkaškog ženskog kluba "Čelik" jučer je u Gradskoj areni u Zenici otvoren 4. memorijalni turnir "Amna Fazlić". Memorijal je otvorio generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Harun Mahmutović, a u pomen košarkašice Čelika i reprezentativke BiH u košarci Amne Fazlić, umirovljen je dres sa brojem 9.


U prvoj utakmici memorijala snage su odmjerile ekipe Play off iz Sarajeva i Medveščaka iz Zagreba, a Sarajke su na kraju slavile rezultatom 82:75. Domaće košarkašice Čelika u drugoj utakmici memorijala savladale su Grosuplje iz Slovenije rezultatom 75:56 te se plasirale u finalni meč, koji će biti odigran danas sa početkom od 14 sati.

U finalu će se sastati Play-off iz Sarajeva i Čelik iz Zenice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.