Play Off lako protiv Brčanke

Doigravanje za prvaka, polufinale

Play Off lako protiv Brčanke

E. Škorić

Košarkašice Play Offa očekivano su savladale Brčanku sa 94:75 u prvom polufinalnom meču doigravanja za prvaka BiH.

Play Off je na Ilidži ugostio Brčanku i bez ikakvih problema poveo sa 1:0 u seriji, a u utorak se igra druga utakmica u Brčkom i tada bi sarajevske košarkašice mogle da obezbijede finale.

Od samog početka bilo je jasno da gošće nemaju šta tražiti na gostovanju u KSC Ilidža. Prva dionica završena je sa rezultatom 23:17. U drugoj dionici rezultat je glasio 20:17. I u preostalim dionicama su domaće košarkašice bile bolje.

Najefikasnija kod domaćih bila je Amra Đapo sa 28 poena i osam skokova. Nikolina Džebo je ubacila 19, a Nikolina Babić 14 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti