Play Off poražen u Banovićima

Liga za prvaka

Play Off poražen u Banovićima

M. Šljivak

Košarkašice RMU Banovića pobijedile su Play Off 69:63 u derbi meču 7. kola Lige za prvaka Bosne i Hercegovine.

Sarajevske košarkašice su dobro otvorile meč. Imale su 10 poena prednosti na otvaranju (18:8), ali su domaće igračice dominirale do kraja prve dionice, te su došle do 20:20 nakon prve četvrtine.

Imale su gošće i sedam poena prednosti sredinom igre u prvom poluvremenu. Ipak, nisu uspjele zadržati vodstvo, te se na odmor otišlo s dva poena prednosti u korist Banovića, 38:36.

Ekipe su se u nastavku konstantno smjenjivale u vodstvu. Play Off je nakon 30 minuta igre imao prednost od jednog poena 51:50, ali su Banovići u završnoj dionici ipak uspjeli da dođu do trijumfa.

Ovaj dio igre domaće košarkašice su dobili rezultatom 19:12, te su na kraju slavile pobjedu.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Tamara Kapor je predvodila Banoviće sa 19 poena, dok je na drugoj strani Nikolina Babić ubacila 17.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti