Play Off savladao Čelik i izjednačio seriju

Play Off savladao Čelik i izjednačio seriju

E. Škorić

Košarkašice Play Offa slavile su protiv Čelika u drugoj utakmici serije u finalu doigravanja za prvaka Bosne i Hercegovine.

Play Off je u Zenici poražen, ali je u dobro popunjenoj Skenderiji ipak savladao Čelik i izjednačio seriju na 1:1, te zadržao šanse da osvoji titulu.

U dosta dobroj i neizvjesnoj utakmici Play Off je slavio rezultatom 75:70. Vodile su gošće 19:18 nakon prve četvrtine, ali je Play Off preokrenuo do poluvremena i na odmor se otišlo kod rezultata 37:36.

U nastavku su domaće košarkašice bile nešto bolje i zasluženo upisale pobjedu.

Amra Đapo je predvodila Play Off sa 17 poena i seedam skokova, Nikolina Nikolić je ubacila 15 poena uz pet skokova, Zdenka Kovačević je imala 12 poena na kraju, Nikoina Džebo 10 uz četiri skoka. Na suprotnoj strani Marina Džinić je ubacila 17, a Zvjezdana Gagić i Jasmina Bigović po 15 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.