Play Off se oglasio povodom saopštenja Partizana

Play Off se oglasio povodom saopštenja Partizana

E. Škorić

Nakon saopštenja ŽKK Partizan, oglasio se i sarajevski ŽKK Play Off, čije su igračice otrovane hranom u Beogradu.

Saopštenje ŽKK Play Off povodom zvaničnog saopštenja ŽKK Partizan prenosimo u cjelosti:

"U utorak smo doputovali u Beograd neposredno pred večernji trening. Nakon treninga smo otišli u hotel "Rex" na večeru u 19,30h. Prilikom samog posluživanja od strane osoblja hotela, uputili smo primjedbu na neispravnost priloga serviranog uz večeru o čemu se može razgovarati sa šefom sale hotelskog restorana koji će potvrditi isto.

Nakon odlaska na spavanje, oko 02,00h ujutro počeli su se javljati stomačni problemi kod 12 od ukupno 15 članova naše ekipe, odnosno kod 10 od ukupno 12 igračica, te dva člana stručnog štaba. Ujutro u 9,30h kada je zakazan doručak i kada se ekipa okupila, ustanovili smo da su se svi otrovali neispravnom hranom serviranom prethodnu večer. Svi "otrovani" članovi ekipe su se bez doručka i ručka vratili u krevete i cijeli dan do 17,15h do polaska na utakmicu proveli u sobama zbog teškog trovanja hranom, konzumirajući isključivo čaj i dvopek, te adekvatne lijekove kupljene u apoteci i provodeći vrijeme planirano za odmor u wc-ima svojih soba.

Odmah to jutro nakon konstatacije stanja smo poslali poruku gosp. Srbobranu Filipoviću, generalnom sekretaru ŽKK Partizan, koji ujedno obnaša i funkciju Predsjednika borda lige, sa ciljem da ga informišemo o novonastaloj situaciji i eventualnoj odgodi utakmice na šta smo dobili sljedeći odgovor: ‘Sad sam razgovarao sa direktorom hotela. Sve igračice su ti dole...i ma stalnu kontrolu.......svi gosti su dobro.........i druga polovina ekipe bi bila zaražena.....Moja ekipa ima stomačni virus i 5,6  je bilo sa temperaturom protiv Vrbasa...Hrabro smo izgubili. Šta ćeš. To ti je život.Vidimo se na utakmici. Pozdrav".

Dokaz o vjerodostojnosti poruke imamo u telefonu.

Nakon toga smo pokušali da sami lijekovi saniramo stanje do početka utakmice, što nažalost nismo uspjeli. Stomačni problemi su se nastavili i za vrijeme utakmice, kao i cijelu noć prilikom našeg putovanja za Sarajevo.

Smatramo da je naša jedina greška što smo se u ovakvom stanju uopšte pojavili na utakmici i pristali da je odigramo, jer igrati u uslovima da jedna igračica utakmicu provede ležeći u svlačionici, gdje članovi ekipe nekoliko puta traže dozvolu komesara za odlazak u WC za vrijeme igre, a neke igračice se previjaju od bolova, su daleko od normalnih i svako ko misli drugačije, očigledno ima pogrešno shvatanje pojma sporta i fair-play-a uopšte.

Da rezimiramo, nakon utakmice , u formularu za izjavu trenera, čestitali smo domaćinu na pobjedi uz konstataciju da smo jedva odigrali utakmicu zbog trovanja hranom prethodnu noć, što je činjenica.

Apsolutno niti u jednom momentu ovom izjavom nismo imali namjeru da tražimo opravdanje za poraz, već jednostavno da konstatujemo činjenice koje su ovom porazu prethodile.

Mi smo svoj neosporni kvalitet i perspektivu naše ekipe pokazali u proteklih mjesec dana kroz pripremne utakmice u kojima smo između ostalih i savladali istoimeni ŽKK Partizan u Vrbasu, ali u idealnim uslovima za igru sa normalnim smještajem i ishranom obezbjeđenom od strane domaćina.

Svjesni smo svojih kvaliteta i ciljeva kojim težimo. To smo dokazali i kroz proteklu sezonu u Prvenstvu BiH i MŽRKL gdje smo savladali i aktuelnog prvaka i viceprvaka MZRKL, ali u normalnim okolnostima.

Apsolutno niti u jednom momentu nismo insinuirali da je trovanje "režirano" , jer normalan razum to ne moze zamisliti, ali da se desilo, to je neosporna činjenica koju niko ne može pobiti i koja je uticala na fizičko stanje naših igračica, a samim tim i rezultat.

Trovanja hranom nisu neka rijetka pojava, dešavaju se često. Ovaj put se to desilo nama, čijom krivicom ne znamo, ali se desilo.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Ovim saopštenjem, za nas je ovaj slučaj završen. Zaista nam nije namjera da bacamo ljagu na MŽRKL u kompletu, koja je zaista besprijekorno organizovana, ali smo jednostavno osjetili potrebu da reagujemo na saopštenje ŽKK Partizan u kojem pokušavaju pobiti neosporne činjenice koje su prethodile ovom susretu i direktno uticale na fizičko stanje ekipe.

Mi ćemo nastaviti dalje i rezultatima pokazati naše vrijednosti na terenu i u normalnim uslovima, te potruditi se da se sve ekipe koje dođu u Sarajevo osjećaju kao kod kuće.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.