Play Off se pridružio Čeliku u finalu

Doigravanje za prvaka BiH

Play Off se pridružio Čeliku u finalu

E. Škorić

Košarkašice Play Offa savladale su Brčanku sa 80:79 i tako s ukupnih 2:0 prošli u finale doigravanja za prvaka Bosne i Hercegovine.

Iako je to i ranije bilo poznato, sada je i zvanično: u finalu doigravanja za prvaka BiH igrat će zenički Čelik i Play Off iz Sarajeva.

Zeničanke su eliminisale Jedinstvo iz Tuzle, dok su sarajevske košarkašice ostvarile dvije pobjede protiv Brčanke. Prvo su izabranice trenera Gorana Loje slavile na Ilidži, a zatim i u Brčkom.

Play Off je predvodila Nikolina Džebo sa 26 poena, dok je Zdenka Kovačević ubacila 17 poena uz 10 asistencija. Dvocifrene brojeve poena ubacili su još i Amra Đapo (13), te Nikolina Nikolić (10).  
U domaćem timu Svetlana Ilić je ubacila 22 poena, Danira Musić 18, Nataša Kajtaz 16, Ivana Buzanin 14 poena...

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.