Play Off u derbiju kola bolji od Jedinstva

18. kolo prvenstva BiH za košarkašice

Play Off u derbiju kola bolji od Jedinstva

D. Rakanović

Košarkašice Play Offa u derbi meču 18. kola prvenstva BiH savladale su večeras u Sarajevu ekipu Jedinstva sa 83:75.

Sarajevski tim je došao do pobjede teže nego što se očekivalo, pošto su gošće iz Tuzle pružile izuzetno jak otpor. 

Jedinstvo, koje sa klupe predvodi Mara Lakić ušlo je mnogo bolje u susret, pa su nakon 10 minuta imali prednost od 13 poena (18:31). Domaćini se bude u drugoj četvrti i u potpunosti se vraćaju u utakmicu, a već na početku treće četvrtine prave preokret. 

Imao je Play Off u drugom poluvremenu i prednost od deset poena, ali se gošće nisu predavale i u posljednjem periodu su opasno zaprijetile. Ipak, domaće košarkašice nisu dozvolile iznenađenje. 

Najefikasnije u Play Offu bile su Nikolina Delić sa 17 poena. Nikolina Džebo i Anđela Delić ubacile su po 15, a Almira Ćato 13 poena. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

U ekipi Jedinstva Melisa Brčaninović postigla je 29 poena, a raspoložena je bila i Naida Glotić sa 13 poena i 12 skokova.

Play Off je ovom pobjedom došao na prvo mjesto sa omjerom 15:1, dok drugoplasirani Čelik ima omjer 14:2. Jedinstvo se nalazi na petom mjestu sa omjerom 8:8. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi