Play Off u derbiju savladao Čelik

Liga 6 za košarkašice

Play Off u derbiju savladao Čelik

E. Škorić

Play Off je u derbiju sedmog kola Lige 6 za košarkašice savladao Čelik sa 76:75.

U derbiju kola, Play Off je uspio da u neizvjesnoj završnici nanese prvi poraz gošćama iz Zenice.

Domaće košarkašice su vodile 22:18 nakon prve dionice, no na poluvremenu je bilo neriješeno (38:38).

Na kraju treće četvrtine Zeničanke su vodile šest razlike, ali u zadnjih 10 minuta Play Off dolazi do preokreta. 

Kod rezultata 76:74, pet sekundi prije kraja, Iriškić je imala dva slobodna bacanja za Čelik, ali je drugo slobodno promašila, pa je Play Off došao do šeste pobjede.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Delić je ubacila 21 poen u domaćem timu, Babić 20 uz pet skokova i sedam asistencija, a Džebo 14 poena i pet skokova. Najbolje u timu Čelika bile su Iriškić i Popović sa po 15 poena. 

U drugom susretu ovog kola, koji je odigran večeras, Jedinstvo je u Tuzli razbilo ekipu Orlovi sa 99:63, a Brčaninović je ubacila 33 poena uz osam skokova i 11 asistencija. Zeljković je na drugoj strani ubacila 22 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.