Play Off u Podgorici traži drugu pobjedu

Regionalna liga za košarkašice

Play Off u Podgorici traži drugu pobjedu

E. Škorić

Košarkašice Play Offa nastavljaju sa regionalnim prvenstvom, a u četvrtom kolu gostuju Budućnosti u Podgorici.

U dvorani Morača sarajevske košarkašice odmjerit će snage s prvakinjama Crne Gore i osvajačicama tamošnjeg Kupa. Taj susret igra se u četvrtak (14. 11. 2013. godine) s početkom u 19 sati.

U pripremnom periodu Play Off je u Sarajevu ugostio Budućnost u prijateljskom meču, a tada su izabranice Gorana Loje slavile sa 90:78. U odnosu na pomenutu utakmicu, obje ekipe su se pojačale. 

U Play Off su stigle Nikolina Babić, Nikolina Džebo (obje juniorske reprezentativke), te iskusna Dajana Bugarin, dugogodišnji kapiten ŽKK Željezničar. S druge strane, Budućost se pojačala sa američkom košarkašicom Nolom Queen Esther Taylor, koja igra na poziciji centra. Očekuje se i nastup Ane Baletić, koja se oporavila od povrede.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Napominjemo da svi ljubitelji košarke utakmicu mogu da prate u direktnom TV prijenosu na RTV CG Sat i na RTV CG.

"Dovođenjem tri pomenuta pojačanja dobili smo dodatni kvalitet i "širinu" na svim pozicijama, što smo pokazali u prva dva kola domaćeg prvenstva, posebno protiv ekipe Mladog Krajišnika, aktuelnog prvaka BiH i pobjednika Kupa koju smo savladali kao gosti u Banjoj Luci sa visokih 32 poena razlike, te derbi utakmicom protiv Čelika odigranoj u petak u kojoj smo pored nešto lošije igre od  očekivane uspijeli ostvariti minimalnu, ali značajnu pobjedu. Siguran sam da naša ekipa još ima veliki  prostor za napredak i uigravanje, te da ćemo iz utakmice u utakmicu igrati sve bolje i bolje. U Podgoricu putujemo optimistični, u pobjedničkoj atmosferi i raspoloženju i trudićemo se da pružimo kvalitetnu igru i pokušati doći do druge ovosezonske pobjede koja bi nas približila cilju  - plasmanu među osam najboljih ekipa lige", rekao je Lojo, trener Play Offa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.