Pobjeda Bajramovića za drugu poziciju

Košarkaško prvenstvo Turske

Pobjeda Bajramovića za drugu poziciju

Ekipa Turk Telekoma pobjedom nad Galatasarayem (83:75) izborila je drugu poziciju u turskom prvenstvu koja joj garantuje povoljan rasplet u doigravanju.

Prvo ime utakmice bio je Dudley sa 22 poena, dok je odličan učinak imao i bh. reprezentativac Kenan Bajramović, 11 poena i 6 skokova.

U poraženom sastavu istakli su se Kaya (17), Besok (15) i Milojević (12 p, 12 sk.).

Laganu pobjedu nad Karsiyakom ostvario je i Fenerbahče. Tim sa najviše bh. internacionalaca kojeg sa klupe predvodi Bogdan Tanjević slavio je sa čak 93:63.
Emir Preldžić postigao je 14 poena i dodao pet skokova, dok se Damir Mršić nije upisao u strijelce.

Fener je treći i u četvrtfinalu doigravanja sastaće se sa Anatalyjom, a pobjednik duela snage će odmjeriti sa boljim iz serije Turk Telekom - Mersin. Drugi dio žrijeba čine Efes Pilsen - Darussafaka i Galatasaray - Bešiktaš.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.