Pobjeda Budućnosti u Mađarskoj

ABA liga, 9. kolo

Pobjeda Budućnosti u Mađarskoj

M. Šljivak

Košarkaši podgoričke Budućnosti savladali su na gostovanju u Mađarskoj ekipu Szolnoki Olaj u devetom kolu ABA lige rezultatom 84:75.

Domaći košarkaši su bolje otvorili meč. Vodili su većim dijelom prve četvrtine, ali je Budućnost serijom od 11:4 u finišu prvog perioda, došla do preokreta i vodstva od 18:15 nakon prvih 10 minuta igre.

Szolnok je samo jednom poveo u drugoj četvrtini. Budućnost je igrala mnogo bolje u ovoj dionici, pa se na odmor otišlo sa plusom od pet poena za goste iz Podgorice 37.32.

Treća četvrtina je odlučila pobjednika u ovom susretu. Budućnost je igrala zaista fantastično u ovoj četvrtini, a u posljednju dionicu su ušli sa velikih 16 poena prednosti 66:50. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Sve što je Szolnok uspio u posljednjih 10 minuta je smanjenje prednosti, pa su gosti na kraju slavili sa devet razlike.

Vladimir Mihailović je sa 23 poena predvodio Budućnost, dok je kod domaćeg tima Willie Warren ubacio 21 poen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.