Pobjeda juniorki za 1. mjesto u grupi
Košarkašice u drugi krug ulaze sa maksimalnim brojem bodova

Evropsko prvenstvo U-18 za košarkašice

Pobjeda juniorki za 1. mjesto u grupi

Ženska juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine (U-18) ostvarila je i treću pobjedu na Evropskom prvenstvu B-divizije koje se održava u izraelskom gradu Eilat.

Tako su izabranice selektora Behudina Bajgorića osvojile prvo mjesto u Grupi D i u narednu fazu takmičenja ulaze sa maksimalnim brojem bodova, tačnije prenijeće četiri boda.

Naše juniorke u popodnevnim satima savladale su vršnjakinje iz Grčke rezultatom 73:66. Ponovo su u našem timu briljirale Tamara Kapor i Matea Tavić. Trebinjka je ubacila 24 poena, uz pet skokova i jednu asistenciju. Sa druge strane Tavićeva se zaustavila na 20 poena, pet skokova i četiri asistencije. Dvocifren broj poena, za duble-duble učinak ostvarila je Amna Fazlić koja je uz 12 poena, upisala 14 skokova!

Što se tiče same utakmice naše košarkašice samo su u prvoj četvrtini bile inferiorne pred Grkinjama, dok su u preostalih 30 minuta pokazala dominaciju i potvrdile ozbiljnu kandidaturu za plasman u A Diviziju.

Bajgorićeve izabranice naredni susret igraće u ponedjeljak (6. jula) od 20.15 sati protiv trećeplasirane ekipe iz Grupe C (Holandija, Danska ili Izrael).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.