Pobjeda za jesenju titulu

A-1 liga košarkaša

Pobjeda za jesenju titulu

Košarkaši Kaknja ostvarili su devetu uzastopnu pobjedu i jesenju sezonu završili na prvom mjestu. I ako su slavili sa 14 poena razlike (84:70) Kakanjci su morali uložiti dosta truda da obore tuzlanske Studente, koji su ostavili najsnažniji dojam od svih ekipa koje su ove polusezone gostovale u Kaknju.

Da će domaći imati težak zadatak vidjelo se već u prvoj četvrtini(13:11) ,kao i na poluvremenu (34:27). Nešto bolju igru igrači Kaknja pružaju u drugoj i trećoj četvrtini kada su povećali vodstvo čak na 20 poena razlike, ali su uporni,borbeni i zašto ne reći fizički spremniji "Studenti" uspjeli smanjiti razliku na podnošljivih 14 poena razlike, što je pravi odraz dešavanja na parketu na ovoj utakmici.

Košarkaši Kaknja nisu blistali punim sjajem, možemo slobodno reći da im je ovo najslabija partija u ovoj polusezoni. Međutim, kad se ostvari sigurna pobjeda u takvoj igri i protiv jednog ambicioznog i poletnog sastava, to je najbolji dokaz kvalitete i vrijednosti ekipe koja je sve susrete riješila u svoju korist i bez poraza zasjela na tronu.

U ekipi Kaknja ponovo su najefikasniji bili Zeničani Mulić,Begovac i Kahrimanović koji su ubacili 48 poena.
Prvenstvo se nastavlja 23. januara 2010. godine kada u Kaknju gostuje Triland iz Sarajeva.

Kakanj - Student 84:70
(13:11, 21:16, 25:20,25:23).
Sportska dvorana U Kaknju. Gledalaca  300. Sudije: Marković i Kavazović (oba iz Zenice). Delegat; Karabegović (Zenica).

KAKANJ: Delibašić1, Uzunalić 2,Đ.Hadžić 6, Dedić  2, Čehajić 9, Mehtić 2, Mulić 2o, Bureković, J.hadžić 8, Begovac 15,Kahrimanović 13, Čaluk 6.
STUDENT: Đonlić 6, Jahić 12, Smajlović 9,Jusufović 11,Pantelić 7, Pašić 3, Ibričić 8, Kikić 10,Sošić, Terzić 2,Golijanin 2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije