Pobjeda za titulu

Kakanj osigurao 1. mjesto u A1 ligi

Pobjeda za titulu

Više nema dileme. Košarkaši Kaknja od naredne sezone igrat će u prvoligaškom društvu. Pobjedom u derbiju protiv glavnog konkurenta, neugodne i nepredvidive ekipe Play Off Ipse, Kakanj je potvrdio svoju dominaciju i osigurao naslov prvaka.

Istina, preostaje mu da samo  u subotnjem meču protiv Bihaća to i definitivno potvrdi i četiri kola prije kraja ovjeri titulu i promociju u novog člana najelitnijeg bh. košarkaškog društva.

Kada su domaći na odmor otišli sa uvjerljivom prednošću od čak 21 poena, malo je ko pomislio da će kraj susreta imati dramatičan završetak, pogotovo što su ključni igrači Kaknja Mulić, Begovac i Kahrimanović kao od šale punili koš Sarajlija. Međutim, malo opuštanje u trećoj četvrtini (22:25) nagovijestilo je da dolazi do pada u igri Kaknja, koja je posebno do izražaja došla u četvrtoj ćetvrtinu koju su gosti uvjerljivo riješili u svoju korist s nevjerovatnih 15 koševa razlike.Do senzacije i reprize iz prve utakmice (Kakanj pobijeduio tek u produžetku 105:103) preostale su samo 2 sekunde i uporni gosti nisu uspjeli pomutiti slavlje domaćina. Predvođeni crnoputim Brent Kolsom i Lelon Flečerom, od kojih je ovaj prvi bio najučinkovitiji igrač utakmice sa 30 poena, puleni mladog trenera Loje uspjeli su neutralizirati vedete Kaknja, koji su posustali, ali i pokazali jedno drugo lice,neprofesionalan odnos prema igri i to ih umalo nije koštalo da od gotovine naprave veresiju. Možda je tome kumovao i trener Hasagić koji je zadnjih pet minuta šansu pružio igračima sa rezervne klupe koji nisu opravdali povjerenje i permanentno vodstvo, koje je u pojedinim trenucima u prvom poluvremenu bilo čak 25 poena, brzo se istopilo i završnicu učinilo dramatičnom.

Trener Hasagić smatra da su igrači prerano pomislili da je susret riješen, da su pojedinci odstupili od dogovora i počeli sa eksbicijama i neodgovornom igrom, što je uticalo na ovakav razvoj događaja u finišu, koji je, nažalost, bacio mrlju na briljatno prvo poluvrijeme u kojem su Kakanjci blistali punim sjajem i opravdali ulogu favorita.

Zbog odlaska ekipe Play Off Ipse u Englesku, ova utakmica je odigrana u četvrtak 18. marta umjesto 3. aprila kada je na programu 19 kolo A-1 lige.

Kakanj - Play Off Ipsa 96:93
(26:18, 28:15, 22:25, 20:35)
Sportska dvorana u Kaknju. Gledalaca 300.Sudije:Ernad Karović (Zenica) i Mirza Hatibović(Sarajevo). Delegat:Dino Karabegović (Zenica).

KAKANJ: Delibašić 2, Uzunalić, Đ.Hadžić 10, Dedić 4, Čehajić 3, Mehtić 4, Mulić 20, Bureković, J.Hadžić 4, Begovac 25,Kahrimanović 24,Čaluk.
Trener:Irfan Hasagić.
PLAY OFF IPSA: Palata 16, Zasela, Đindo, Brent Kols 30, F.Kalamujić 5, Lelon Flečer 11, K.Kalamujić 8, Tarčin 14, Bravo 9.
Trener:Goran Lojo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.