Pobjede Krke i Zadra

ABA liga, 1. kolo

Pobjede Krke i Zadra

M. Šljivak

Košarkaši Krke iz Novog Mesta savladali su večeras u prvom kolu ABA lige ekipu Budućnosti rezultatom 60:57.


Budućnost je odlično otvorila utakmicu, te su poveli sa 10:0, ali tu prednost nisu upjeli zadržati. Krka se vratila u meč, a Budućnost je nakon prve četvrtine imala samo tri poena prednosti 14:11. Istu prednost je crnogorski tim imao i nakon 20 minuta igre 30:27, da bi se Krka vratila u potpunosti nakon tri dionice 44:44.

Ipak, završnu četvrtinu bolje odigrava Krka. U finišu su stigli do pobjede do koje ih je vodio Armstead sa 21 poenom, Kod Budućnosti je Popović ubacio 12 poena,

Pobjedu je upisao i Zadar i to nad Szolnokom rezultatom 71:67.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Zadrani su vodili tokom kompletnog susreta. Nakon prvih 20 minuta susreta bilo je plus devet 31:22, a dodatno je prednost povećana nakon 30 minuta igre 51:40.  Uspio je Szolnok u zadnjoj četvrtini smanjiti na minus četiri, ali je to sve što su uspjeli u ovom susretu, pa je Zadar stigao do pobjede.

Marko Car je sa 17 poena bio najefikasniji kod Zadra, dok je Warren ubacio 18 poena kod Szolnoka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.