Pobjede Sparsa i Slobode, novi poraz Bosne Royala

Liga 12

Pobjede Sparsa i Slobode, novi poraz Bosne Royala

E. Škorić

Košarkaši Sparsa slavili su u Kaknju protiv istoimenog domaćina u susretu 18. kola Lige 12.

Sparsi su u Kaknju stigli do 17. pobjede i bez premca su u domaćem košarkaškom prvesntvu.

Gosti iz Sarajeva dobili su današnji meč rezultatom 73:64, a gosti su dobar dio posla obavili u trećoj dionici u kojoj su postigli čak 30 poena (30:18).

Šalić ih je vodio do pobjede sa 20 poena, dok je Bulić dodao 14 poena. U domaćoj ekipi Tomić je ubacio 23 poena.

Bosna Royal je doživjela novi poraz, ovoga puta u Trebinju. Leotar je slavio sa 85:74 uz sjajnu partiju Radisavljevića, koji je ubacio 18 poena, dok je Pelkić ubacio 14, a po 12 su ubacili Aleksić i Ninković.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

U redovima Sarajlija Rešidović je ubacio 22 poena, a Watson dva poena manje. Sloboda je u Višegradu slavila protiv Varde sa 72:60. Tuzlake je do novog trijumfa predvodio Jurković sa 21 poenom, Tanasilović je ubacio 19. Višegrađanima nije puno pomoglo to što je Tomašević ubacio 21 poen.

Zrinjski je u hercegovačkom derbiju nadigrao Široki sa 74:55. Princ je vodio Mostarce do trijumfa sa 24 poena, dok su dvocifren broj poena ubacili još Sekulović (14), Demić (13) i Petrić (12). Katić je briljirao u timu gostiju, te je ubacio 21 poen, skoro polovinu od ukupnog broja gostujućih poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti