Pobjedom proslaviti plasman na Eurobasket 2013

Večeras protiv Rumunije

Pobjedom proslaviti plasman na Eurobasket 2013

Naša košarkaška reprezentacija izborila je prije par dana plasman na Eurobasket koji će se održati u Sloveniji 2013. godine.

Izabranici Aleksandra Petrovića su sjajnom igrom u prijestolnici Gruzije, Tbilisiju, savladali domaćina te su jedno kolo prije kraja obezbjedili put na smotru najboljih košarkaških selekcija u Evropi.

 

Naša reprezentacija će večeras u susretu osmog kola, u dvorani "Mirza Delibašić" ugostiti trenutno posljednjeplasiranu Rumuniju te će pokušati da eventualnom pobjedom osvoji prvo mjesto u grupi.

 

Naravno na rasplet situacije u našoj grupi dosta uticaja će imati i susret između Gruzije i Latvije u Rigi. Ukoliko Gruzija dođe do trijumfa, Bosna i Hercegovina bi pobjedom nad Rumunijom zasjela na prvo mjesto grupe. Sa druge strane, ukoliko Latvija slavi, vjerovatno će oni biti pobjednici naše kvalifikacione grupe.


Bilo kako bilo, naši reprezentativci na čelu sa Acom Petrovićem i njegovim pomoćnicima, plasmanom na Eurobasket 2013, ostvarili su veliki uspjeh te svakako treba večeras napuniti dvoranu "Mirza Delibašić" te pozdraviti ove sjajne momke.

Susret počinje u 20 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.