Počela druga smjena GEN-ovog kampa

Počela druga smjena GEN-ovog kampa

E. Škorić

Prva smjena trajala je od 21. do 28. juna, kada je sa radom startala druga smjena.

Na Vlašiću se u EKO FIS kompleksu održava 5. Međunarodni GEN BH Telecom košarkaški kamp.

Sa mladim košarkašima i košarkašicama iz BiH i inostranstva rade vrhunski treneri i stručnjaci Nenad Marković, Emir Halimić, Gordan Firić, prof. Almir Bejdić... te gosti predavači iz inostranstva. Tako je u prvoj smjeni svoja znanja prenosio i Danijel Lutz, šef omladinskog pogona Cibone.

„Iznenađen sam ritmom i kvalitetom rada u kampu. Učesnici kampa odreda su talentirani i vidi se da se i u klubovima dobro radi sa njima. Trudio sam se prenijeti dio svog iskustva, Adrago mi je da se mladi tokom trajanja kampa uče i nekim  nekošarkaškim životnim segmentima, socijalizacija je u njihovom uzrastu veoma bitna", istakao  je Lutz.

Druga smjena kampa trajaće do 05. jula, a polaznici dolaze iz BiH, Francuske i SAD-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti