Počinje 11. memorijalni turnir "Mirza Delibašić"

Turnir se održava 9. i 10. septembra

Počinje 11. memorijalni turnir "Mirza Delibašić"

Danas je u prostorijama KK Bosna održana press konferencija povodom predstojećeg memorijalnog turnira "Mirza Delibašić".

I na jedanaestom memorijalu koji nosi ime po najvećem bh. košarkašu u historiji učestvovat će četiri ekipe. Pored domaćina Bosne Royal, na turniru će nastupiti Turk Telekom, Trabzonspor i Spirou Charleroi.

"Čast nam je ugostiti tri respektabilna kluba. Turk Telekom je naš tradicionalni gost, Charleroi je klub u kojem sam proveo pet godina kao igrač i izrazili su želju za učešćem, dok Trabzonspor predvodi legenda Bosne Nenad Marković", rekao je Damir Krupalija, nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine a danas direktor KK Bosna Royal, koji je potom dodao:

"Nadamo se da ćemo privući ljubitelje košarke u Skenderiju, i da će oni ponovo osjetiti jednu košarkašku atmosferu. Što se tiče snage naših rivala, objektivno su svi jači od nas i autsajderi smo. To su tri ekipe koje će igrati Eurocup, pa vjerujem da će našim mladim igračima utakmice s njima doći kao lekcije i novo iskustvo".

Prisutnim se obratio i Senad Redžić, šef stručkog štaba nekadašnjeg evropskog prvaka.

"Ove godine smo ranije počeli sa treninzima nego prošle godine. Svjesni ste situacije u klubu, napustilo nas je mnogo mladih igrača i krenuli smo od nule. Vratili smo neke mlade Bosnine igrače koji sada imaju 22-23, do 25 godina, i imamo 13 igrača u rosteru. Nemamo potpisane ugovore sa svim igračima, ali se nadamo da će se stvari popraviti", riječi su Redžića.

U nastavku pogledajte kompletan raspored 11. memorijalnog turnira "Mirza Delibašić", koji se 9. i 10. septembra održava u istoimenoj dvorani na Skenderiji. Vrijedi istaći da će ulaz biti besplatan.

datum vrijeme događaj mjesto
9.9. 17:00 Prvo polufinale: Bosna - Trabzonspor Dvorana "Mirza Delibašić"
  19:20 Svečano otvaranje turnira Dvorana "Mirza Delibašić"
  20:00 Drugo polufinale: Turk Telekom - Charleroi Dvorana "Mirza Delibašić"
datum vrijeme događaj mjesto
10.9. 15:00 Revijalni meč: KK Bosna - KK Sloboda (kadeti) Dvorana "Mirza Delibašić"
  17:00 Utakmica za treće mjesto Dvorana "Mirza Delibašić"
  18:30 Revijalni meč: KK Bosna - KK Sloboda (juniori) Dvorana "Mirza Delibašić"
  20:30 Finale Dvorana "Mirza Delibašić"
  22:00 Dodjela pehara i svečano zatvaranje turnira Dvorana "Mirza Delibašić"

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.