Počinje bh. prvenstvo za košarkaše, ove sezone Liga 11

Već u prvom kolu derbi

Počinje bh. prvenstvo za košarkaše, ove sezone Liga 11

Ovog vikenda počinje košarkaško Prvenstvo Bosne i Hercegovine za muškarce, koje ove sezone neće brojati planiranih 12, već 11 ekipa.

Razlog zbog kojeg će u novoj sezoni u bh. eliti nastupiti jedna ekipa manje nego ranije jeste to što Građanski iz Bijeljine, zbog neispunjenih rokova i nelicenciranja igrača, neće biti dio ovog takmičenja.

Tako ćemo umjesto Lige 12, u prvoj fazi takmičenja imati Ligu 11. Nakon odigranog prvog dijela, pet prvoplasiranih ekipa će, uz aktuelnog prvaka BiH Igokeu, igrati Ligu 6 za prvaka, dok će šest ekipa iz donjeg dijela tabele igrati Ligu 6 za opstanak.

Prvi favorit za naslov prvaka je upravo Igokea, koja je peterostruki uzastopni šampion BiH. Tim iz Aleksandrovca ukupno ima šest naslova prvaka, a bilo bi veliko iznenađenje kada na kraju ove sezone ne bi došao i do sedmog.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

U Ligi 11 će se takmičiti Bosna, Široki, Zrinjski, Sloboda, Radnik, Spars, Student, Mladost, Kakanj, Bošnjak i Vogošća.

U prvom kolu je na rasporedu derbi starih rivala Širokog i Bosne, koji se igra u Pecari, a ostali parovi su Vogošća – Bošnjak, Kakanj – Mladost, Zrinjski – Student, Spars – Radnik. Slobodna je ekipa Slobode.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije