Počinje liga KS Herceg-Bosne

Ovog vikenda startaju košarkaška takmičenja u BiH

Počinje liga KS Herceg-Bosne

Dvorane u Rami, Busovači, Livnu, Ljubuškom, Vitezu i Odžaku otvaraju vrata prvoligašima koji će se boriti sa plasman u elitni razred bh. košarke.

Prvo kolo donosi i prvi derbi. U Livnu, u dvorani »Dalibor Perković Dali» (subota 17.10 u 17 ,00h), domaćin Livno će pokušati opravdati svoje ambicije u ovom prvenstvu. Njihov gost je najveći favorit ovogodišnjeg natjecanja, ekipa Brotnjo. Čitlučani su ovoga ljeta angažirali provjerenog trenera Nedeljka Zeleniku, te uz nekoliko pojačanja ozbiljno računaju na konačni povratak u 1. Ligu KS BiH. Sve ovo govori da će utakmica u Livnu pružiti puni ugođaj svim poklonicima košarke u tom kraju.

Posušje kao bivši prvoligaš ima ambicije za što brži povratak u elitni razred. Prvo kolo donosi im gostovanje u Ljubuškom i nadaju se i prvoj pobjedi protiv već nekoliko sezona neuvjerljivih Ljubušaka.

Na renoviranom parketu dvorane u Busovači (nedjelja 18.10. 13,oo h u), domaća momčad očekuje da uz pomoć uvijek pune dvorane dohvati prvu pobjedu protiv neugodnog gosta, dugog tima mostarskog Zrinjskog.

HKK Vitez koji se vratio u Ligu KS HB, iako je izborio opstanak u 1. ligi BiH, igra prvu prvenstvenu utakmici u novoj Gradskoj dvorani (nedjelja 18.10.u 19,15 h). Rezultati pripremnih utakmica protiv izuzetno jakih protivnika govore da će Križanović, Palavra i ostali u Vitezu biti neosvojiva tvrđava za sve ekipe. Njihov protivnik je ekipa Kiseljaka koja se u ligu KS HB vraća nakon punih 9 godina i sve osim pobjede Viteza bi bilo prvoklasno iznenađenje. Rama (subota 17.10.u 17,00 h) se nakon velikh problema u klubu krajem protekle sezone uspjela vratiti natjecateljskom dijelu, no podmlađeni sastav teško će se moći suprostaviti mladim znalcima iz Širokog II.

I na kraju, u Odžaku (nedjelja,18.10.u 16,00 h), domaćini će nastojati da dođu do prve pobjede protiv Tomislavgrada, te krenu u još jednu uspješnu sezonu i opravdaju visok plasman iz prošle godine.

Ligu KS HB ove godine sude tri suca, što je prilika i za mlađe suce da konačno dobiju svoju šansu i iskoriste je na najbolji mogući način.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti