Počinje operacija Portugal

BiH sutra igra prvi susret baraža

Počinje operacija Portugal

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine trebala bi danas u popodnevnim satima stići u Portugal, gdje sutra sa domaćom selekcijom igra prvu utakmicu baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Izabranici selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine Mensura Bajramovića trebali bi danas između 16 i 17 sati sletiti u Portugal, gdje ce večeras obaviti i prvi trening uoči sutrašnjeg dvoboja sa domaćom selekcijom.

Biće to ujedno i prva utakmica baraža za odlazak na Eurobasket, u okviru grupe A gdje se uz BiH i Portugal nalazi još i selekcija Belgije. Plasman na Evropsko prvenstvo u Poljskoj obezbijediće selekcija koja bude bolja u dvoboju prvoplasiranih ekipa iz grupa A i B. Ta će se reprezentacija na Evropskom prvenstvu naći u grupi zajedno sa Njemačkom, Rusijom i Latvijom.

Nakon sutrašnjeg dvoboja sa Portugalom, BiH naredni susret igra u subotu 8. avgusta, kada u zeničkoj Areni gostuje selekcija Belgije, a revanš u Belgiji na rasporedu je 17. avgusta.

Susret baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo između Portugala i Bosne i Hercegovine na programu je sutra sa početkom u 21:30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.