"Pod određenim uslovima spreman sam biti selektor BiH"
Foto: EPA

Duško Vujošević iz Francuske za SportSport.ba

"Pod određenim uslovima spreman sam biti selektor BiH"

E. Škorić

Sjajni crnogorski stručnjak Duško Vujošević javio se iz Francuske za SportSport.ba i komentarisao špekulacije o mogućem preuzimanju bh. reprezentacije.

Proslavljeni trener koji trenutno radi u francuskom Limogesu navodno je novi selektor bh. reprezentacije. Kontaktirali smo Duleta, koji nam je potvrdio da postoje pregovori, ali da još uvijek nije odlučio da sjedi na klupi Zmajeva, mada se čini da je dogovor jako blizu.

"Ne, nije istina da sam novi selektor bh. reprezentacije, ali je istina da smo u kontaktu i nije isključeno da to postanem. Želim li sjediti na klupi bh. reprezentacije? Pod određenim uslovima - da", rekao je Vujošević za SportSport.ba, te je dodao:

"Ne mogu samo tako sjesti na klupu. Moraju se utvrditi neke stvari, mora se riješiti logistika, pa tek onda možemo da radimo. No, potvrđujem, u pregovorima smo i postoje realne šanse da postanem selektor, ali još ništa nije potvrđeno i ne treba nigdje žuriti".

Dule smatra da je BiH zemlja koja je oduvijek imala talente u košarci.

"Glavne zvijezde bh. reprezentacije su Mirza Teletović i Jusuf Nurkić, ali postoji dosta kvalitetnih igrača, pa na kraju krajeva, tu su kadeti koji su bili prvaci Evrope i tu ima sjajnih momaka. Bosna je oduvijek bila zemlja košarkaških talenata", ističe Vujošević u razgovoru za naš portal.

Vujošević nije imao vremena za jedan opširniji razgovor, no vjerujemo da će nam se javiti za nekoliko dana kada, prema svemu sudeći, zvanično postane selektor košarkaške reprezetnacije Bosne i Hercegovine. Navodno bi to trebalo da se desi u četvrtak, kada će članovi Upravnog odbora KS BiH donijeti konačnu odluku.

U karijeri je trenirao mnoge timove, a između ostalih Partizan, Zvezdu, Bresciju, Pesaro, Radnički, CSKA, mladi tim Jugoslavije, Srbiju i Crnu Goru...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije