Damir Mulaomerović, trener OKK Slobode

„Pokušat ćemo ostvariti prvu gostujuću pobjedu“

Košarkaši tuzlanske Slobode u 6. kolu Lige 12 odigrat će derbi susret sa Leotarom u Trebinju. Tuzlaci imaju omjer 3-2, a Trebinjci 4-1. 

U dosadašnjem dijelu sezone Sloboda nije osjetila slast pobjede na gostujućim parketima. Poraženi su u Mrkonjić Gradu i od Sparsa u Sarajevu. 

„U Trebinju nas čeka teška utakmica, jer rezultati Leotara ukazuju da je riječ o ozbiljnoj ekipi sa dobrim trenerom. Odgledao sam 3-4 njihove utakmice i mogu reći kako je riječ o šuterskoj ekipi, koja je tehnički potkovana. Smatram i da mi imamo šansi, a u Trebinje idemo da pokušamo ostvariti prvu gostujuću pobjedu u novoj sezoni“, kaže Damir Mulaomerović, trener OKK Slobode.

Zbog povrede van stroja je odranije Mirza Hrnčić, dok će utakmicu u Trebinju propustiti i kapiten Miodrag Tanasilović.

„Mi smo tokom sedmice dobro trenirali. Pokušali smo otkloniti određene nedostatke, prije svega oscijalcije u igri koje nas prate u pojedinim dijelovima utakmice. Poraz Leotara od Sparsa u prošlom kolu nam ne ide u prilog. Naš rival će se na svom parketu pokušati iskupiti za poraz. Međutim, mi idemo da odigramo mušku utakmicu i da pokušamo osvojiti dva boda“, kaže Mulaomerović.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Tuzlaci su u petak popodne krenuli za Mostar gdje će prespavati, a u subotu ujutro obaviti i posljednji trening pred utakmicu sa Leotarom u Trebinju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.