„Ponosan sam na svoje igrače“

Damir Mulaomerović, trener Slobode

„Ponosan sam na svoje igrače“

Košarkaši tuzlanske Slobode pobjedom u Bijeljini nad Građanskim izborili su plasman u Ligu 6. Sa omjerom 13-9 tim Damira Mulaomerovića regularni dio sezone okončao je na četvrtoj poziciji iza Sparsa, Leotara i Širokog.

Kada se sve sabere i oduzme iza Slobode je teška sezona, ponajviše zbog povreda. Sezonu na vrijeme nije počeo Mirza Hrnčić, a kasnije su se ozljeđivali Miši Tanasilović, Rusmir Grošić, Enes Latifagić, Mirsad Pilavdžić, Mateo Jurković, Ratko Petrić, Dejan Marković, Nikola Gajić... Ekipu su u prvom dijelu napustila i ljetošnja pojačanja Vlado Radovanović i Mujo Tuljković. Sa oslabljenim rosterom, „načetim“ povredama, malo ko je očekivao plasman u Ligu 6. 

Poslije određenih problema o odlasku je počeo razmišljati i Damir Mulaomerović, ali je utakmica u Bileći promijenila sve. Tuzlaci su savladali HEO, naredne sedmice i Bosnu Royal... Sloboda je krenula nezadrživo ka vrhu. 

„Poslije svega mogu reći kako sam ponosan na svoje igrače. Oni su se borili u svim utakmicama za crveno-crne boje, a nagrada za uložen trud i prosut znoj je plasman u Ligu 6. U Bijeljini su pokazali koliko im znači plasman u Ligu 6, a ovacije naših navijača nakon utakmice govore da je naša vjerna publika prepoznala sav naš rad i trud“, kaže Damir Mulaomerović, trener Slobode. 

Jasno je da tim Slobode u Ligi 6 treba pojačanja, jer zbog povreda u uvodnim kolima neće se moći računati na Markovića i Jurkovića. Mulaomerović ima spisak želja, a na potezu je klupsko rukovodstvo koje će novim igračima morati osvježiti roster tima. 

Svakako da je teško izdvojiti igrače koji su obilježili Slobodin hod do Lige 6. Ipak, Almir Hasandić, MVP lige u izboru portala BHbasket, odigrao je sve utakmice, bio najbolji strijelac i udarna igla Mulaomerovićevog tima. Njemu uz rame idu kapiten Miodrag Tanasilović, Saša Džambić, Adi Sarajlić, Mirza Hrnčić, Asim Ahmedić, Mateo Jurković, Ratko Petrić...

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Plasmanom Slobode u Ligu 6 pomenuti igrači produžili su sezonu u kojoj će bez opterećanja moći za svoju dušu i navijače odigrati 10 utakmica. Plasmanom Slobode profitirat će i Liga 6, jer će Mejdan bez ikakve dileme biti najposjećenije borilište u BiH. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.