Poraz bh. juniora od Španije

Revanširali se za poraz

Poraz bh. juniora od Španije

M. Šljivak

Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras u Donjem Vakufu od Španije rezultatom 65:60.

U drugom prijateljskom duelu Španci su odigrali mnogo bolje u odnosu na jučerašnji meč kada su poraženi u Sarajevu i na kraju su zasluženo slavili.

Prvi period donosi jako lošu igru s obje strane. Kombinovanuo su obje selekcije ubacile 20 poena, a Španci su bili nešto bolji i ovaj dio igre dobijaju sa 14:6.

Do kraja prvog poluvremena nešto neizvjesnija igra. Španci su održavali prednost, dobili su ovaj period 22:21 i na odmor su otišli sa plusom od devet poena, 36:27.

Nastavak donosi ponovo bolju igru Španije. Bez većih problema su prelomili meč u trećoj četvrtini (54:41), pa je bila uzaludna dobra partija našeg tima u posljednjoj dionici.

Španija je na kraju zasluženo stigla do pobjede, ali je naš tim još jednom pokazao da se može ravnopravno nositi s najboljim evropskim selekcijama.

Pripremni meč:

BiH - Španija 60:65

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije