Poraz i od Izraela
Tamara Kapor bila je naša najbolja igračica FOTO: FIBAEUROPE

Juniorsko košarkaško EP B Divizije

Poraz i od Izraela

Ženska juniorska košarkaška reprezentacija BiH (igračice do 18 godina) pretrpjela je drugi uzastopni poraz na Evropskom prvenstvu B Divizije koje se održava u Izraelu.

Naše djevojke su u posljednjem meču četvrtfinalne Grupe F izgubile od domaće selekcije rezultatom 55:65 čime su osvojile treće mjesto i u četvrtfinalu će igrati protiv drugoplasirane selekcije iz Grupe E - Slovenije.

Izraelke su cijelim tokom meča bili bolji rival i na kraju su zasluženo slavile. Dok su imale snage, izabranice trenera Behudina Bajgorića držale su priključak da bi u drugom poluvremenu domaće na krilima navijača ostvarile nedostižnu prednost.

Prvo ime susreta u pobjedničkom sastavu bila je Shecht koja je uz 18 poena dodala i 9 skokova. U našem timu navikli smo da istaknemo Tamaru Kapor (21 p, 7 sk.) i Mateu Tavić (16 p, 4 sk.) koja je bila dobro čuvana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije