Poraz Igokee u Mađarskoj, 17 poena Gordića

ABA liga

Poraz Igokee u Mađarskoj, 17 poena Gordića

M. Šljivak

Košarkaši Igokee poraženi su u 21. kolu ABA lige na gostovanju kod Szolnoka rezultatom 79:72.

Domaći košarkaši su bolje otvorili meč. Poveli su 7:2, a prednost su držali tokom kompletne prve dionice. Ipak, u finišu ovog dijela igre Igosi su uspjeli da dođu do izjednačenja, te je rezultat nakon prve dionice glasio 18:18.

Naš predstavnik je odigrao mnogo bolje u drugoj četvrtini. U nekoliko navrata su imali osam poena prednosti, ali su Szolnoku dopustili da smanji prednost do odlaska na odmor. Nakon 20 minuta igre, Igokea je imala prednost od tri poena 35:32.

Vodila je Igokea sve do finiša trećeg perioda. Domaći košarkaši su mnogo bolje odigrali završni dio treće četvrtine, te su preokrenuli rezultat u svoju korist na ulasku u posljednju dionicu, 56:54.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Kao i u prethodnoj dionici, koncentracija košarkaša Igokee pala je u finišu. Szolnok je iskoristio poklone gostiju, te je na kraju domaći tim prelomio utakmicu u svoju korist.

Szolnok je do pobjede vodio Vojvoda s 28 poena, dok su Nemanja Gordić i Siniša Štemberger kod Igokee ubacili po 17 poena, a Nemanja je dodao i devet asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.