Poraz kadeta Sparsa na otvaranju turnira u Badaloni

Visok poraz od Barcelone

Poraz kadeta Sparsa na otvaranju turnira u Badaloni

S. Mlaćo

Kadetska selekcija Sparsa pretrpjela je poraz na otvaranju turnira u Badaloni.

 Protivnik bh. predstavniku u prvoj utakmici bila je Barcelona, koja je slavila pobjedu rezultatom 99:69.

Barcelona je bolje otvorila ovaj susret. Napravili su seriju od 10:0, da bi naš predstavnik nakon tajm auta, preko Vidovića, Mičića, Đaltura i Đipa, stigao prednost Barcelone na samo poen zaostatka (10:09). Do kraja prvog perioda Sparsi su držali rezultatski priključak. Nakon deset minuta igre na semaforu je stajalo 24:19 u korist Barcelone. Drugi period uspjeli smo sustići prednost Barcelone, koja je nakon 18 minuta igre iznosila +2 (37:35). Posljednje dvije minute igre, blagi pad koncentracije u redovima Sparsa, iskoristila je Barcelona, te na odmor odlazi sa vodstvom od 10 poena (51:41).

Drugo poluvrijeme opet bolje otvaraju igrači Barcelone, te brzim poenima odlaze na +15. Bh. tim nije uspio konsoldovati svoje redove, Barcelona to vrlo dobro koristi, a nakon ovog perioda rezultat je glasio 80:50. Posljednju dionicu Sparsi uspjeli ugroziti prednost Barcelone, a nakon 40 minuta na semaforu je stajalo 99:69.

Najefikasniji u redovima Sparsa bili su Nikola Mičić sa 20 i Džanan Đaltur sa 16 ubačenih poena.

FC BARCELONA - OKK SPARS ZIRAAT BANK  99:69  (24:19; 27:22; 29:09; 19:19)

OKK SPARS ZIRAAT BANK: Rebić 6, Đip 3, Hajdarević 5, Pilav 7, Mičić 20, Asotić, Panić 2, Tutić 2, Suljević, Đaltur 16, Vidović 8, Bejtić.

 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi