Poraz od Finske, BiH s dva boda u drugoj fazi

Prvi poraz bh. kadeta

Poraz od Finske, BiH s dva boda u drugoj fazi

M. Šljivak

Kadetska košarkaška reprezentacija BiH poražena je u trećem kolu Evropskog prvenstva u Litvaniji. Od naše selekcije je bila bolja reprezentacija Finske rezultatom 82:78.

Finci su od samog početka igrali dosta agresivno. Očigledna je bila nervoza unutar naše selekcije, koja je nakon deset minuta igre imala minus od pet poena, 21:16.

Imali su Finci i dvocifrenu razliku u drugoj dionici. Ipak, dobrom završnicom prvog dijela, naša reprezentacija se vraća i na odmor se odlazi ponovo s minusom od pet poena, 44:39.

Dobrom igrom u trećoj dionici, bh. selekcija uspijeva da u jednom trenutku dođe do preokreta. Ipak, Finska ponovo u završnici uspijeva da odigra bolje, te u posljednju dionicu ulaze sa četiri poena prednosti, 63.59.

Vodila je Finska cijelim tijekom posljednje dionice. Imala je i 12 poena prednosti, a iako je naša selekcija konstantno pokušavala da se vrati u tome nije uspjela, te Finska iz ove grupe prenosi četiri boda, a naša selekcija dva boda.

Ricky Waxlax je predvodio Finsku sa 20 poena, Elias Valtonen je dodao 17, dok je kod reprezentacije BiH Sani Čampara ubacio 24 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.