Poraz Olimpije u Zagrebu, dobra partija Omića

ABA liga, 18. kolo

Poraz Olimpije u Zagrebu, dobra partija Omića

E. Škorić

Košarkaši Cedevite bili su bolji od Olimpije u utakmici 18. kola ABA lige.

Cedevita je u Zagrebu sa 73:67 savladala Olimpiju iz Ljubljane i tako stigla do 10. pobjede. Sve osim prve četvrtine pripalo je domaćoj momčadi.

 

Ilievski je bio najefikasniji kod Cedevite sa 13 poena, dok su po 12 ubacili Baždarić, Suton i Tomas. 

 

U ekipi slovenskog predstavnika briljirali su Prepelič i Murić sa po 14 poena. Potencijalni bh. reprezentativci Alen Omić i Emir Sulejmanović ubacili su 11, odnosno 2 poena. Omić je igrao 30 minuta, Sulejmanović šest minuta. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

 

MZT Skoplje je je tek nakon produžetaka savladalo Split sa 93:84. Gečevski je predvodio Makedonce sa 19 poena, Čekovski je ubacio 16, Otašević 16, Bakić 14 poena... Kod Splićana Subotić je ubacio 19 poena, Vukušić 23. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.