Poraz Studenta, HEO slavio

Prva muška liga RS

Poraz Studenta, HEO slavio

D. Vejo

U okviru trećeg kola Prve muške lige Republike Srpske, tri domaće ekipe odnijele su pobjede.

Košarkaši banjalučkog Studenta poraženi su na gostovanju kod ekipe Varde HE u Višegradu rezultatom 80:67 po četvrtinama je bilo 17:18, 15:18, 21:12 i 27:19. Utakmicu su bolje otvorili gosti iz Banja Luke. Nakon prvog poluvremena, rezultat je glasio 32:36 u korist Studenta.

Ipak u nastavku se domaćini bude. Varda treći period rješavaju u svoju korist, pa tako isti dobijaju sa devet poena razlike te dolaze u vodstvo. U posljednjoj dionici susreta, domaćin je potpuno dominirao parketom. Igrao je sjajno kako u odbrani tako i napadu, te su na kraju zasluženo slavili.

Najefikasniji u domaćem timu bio je Sudžum sa 20 postignutih poena, dok je to kod Studenta bio Davidović sa 14.

U drugom susretu, snage su odmjerili HEO i Teslić. Domaćin je slavio rezultatom 64:59. Kada je u pitanju efikasnost, kod Bilećana to je bio Vuković sa 19 datih koševa, dok je to kod Teslića bio Joldić sa 16.

Treću utakmicu odigrali su u Bijeljini domaći Radnik i Rudar iz Ugljevika, a gdje je domaćin slavio sa 83:71. Najbolji učinak u timu Radnika imao je Kokoruš koji je postigao 30 poena, dok je to u Rudaru bio Stevanović sa 21 datim košem.         .

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi