Poraz Studenta, Slavija slavila

Prva muška liga RS

Poraz Studenta, Slavija slavila

D. Vejo

U prvom kolu Prve muške lige Republike Srpske, danas je odigrano pet utakmica.

Košarkaši banjalučkog Studenta poraženi su na gostovanju od ekipe Sokoca rezultatom 80:69, po četvrtinama je bilo 28:16, 17:17, 16:25 i 19:11. Tim Aleksandra Ćikića loše je otvorio meč, te je primio 28 poena, kasnije su se malo sabrali ali to je bilo nedovoljno da se vrate i utakmicu okrenu u svoju korist. Kada je u pitanju KK Sokolac, najefikasniji je bio Pajić sa čak 28 postignutih poena, dok je to kod Banjalučana bio Pavlović s 18.

U drugom meču, sastali su se KK Bratunac i OKK Slavija 1996. Gosti su bili bolji, a rezultat je glasio 76:81 u korist Slavije. Kod domaćina, zapaženu ulogu imali su Rović i Konovjek s 14 datih koševa, dok je to u ekipi Slavije bio Ašanin sa 17.

Bileća je bila mjesto gdje su se sastali domaći KK HEO i KK Sutjeska iz Foče. Domaćin je slavio rezultatom 82:73. A kada je u pitanju statistika, kod HEO je apsolutno dominirao Vuković koji je ubacio velikih 30 poena, dok je to kod Fočaka bio Sladoje s 22 data koša.

KK Radnik BN Bakset i KK Teslić snage su odmjerili u Bijeljini. Više želje pokazali su domaćini, koji su pobjedili rezultatom 93:71. U Radniku, istakao se Ilić s 24 poena, dok je to kod gostiju bio Graček s istom statistikom.

KK Varda slavila je na svom parketu protiv KK Rogatice rezultatom 79:67. Kada je u pitanju domaćin, Sudžum je postigao 20 koševa, dok je u Rogatici najefikasniji bio Furtula s 22.

Kada je u pitanju prvo kolo, ostala je još jedna utakmica i to ona u Banjaluci gdje se sutra od 18 sati sastaju domaći Borac i Prijedor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi