Posljednji susret A1 lige registrovan u korist Proma
Slavlje košarkaša Proma nakon pobjede u Travniku (foto: dvvijesti.info)

Posljednji susret A1 lige registrovan u korist Proma

M. Skaka

Utakmicu odigranu u Travniku prije dva dana između ekipa KK Promo Donji Vakuf i KK Bošnjak arbitražna komisija KSKS registrovala je rezultatom 104:103.

Podsjetimo, kod rezultata 102:103 na utakmici koje je direktno odučivala o pozicijama učesnika u play offu A1 lige, ekipa Proma postigla je koš za pobjedu uz zvuk sirene, ali su iz Bošnjaka uložili žalbu smatrajući da je vrijeme isteklo prije šuta.

Arbitražna komisija danas je donijela odluku da se žalba odbija, a ovaj susret registruje rezultatom 104:103.

Tako će u play off A1 life ići Turbina, Bošnjak, Gradina Srebrenik i Promo, a sastaju se:

KK Turbina - KK Promo Donji Vakuf

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Bošnjak - Gradina Srebrenik

Promo će svoje domaće utakmice play off-a će igrati u Vitezu ili u Jajcu, obzirom da u Donjem Vakufu nemaju dvorane, a sala u Travniku ne zadovoljava potrebne kriterije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.