Posušje deklasiralo Busovaču

1. liga KSHB

Posušje deklasiralo Busovaču

Liga za seniore KS Herceg-Bosne imala je ovaj vikend svoj predzadnji čin.

21. kolo počelo je u petak utakmicom u Čitluku gdje je umalo došlo do iznenađenja. Čitlučani su ušli opuštenije u duel sa Širokim II, čiji su mladići odigrali svoje najbolje poluvrijeme i završili ga vođstvom od 3 poena. U drugom dijelu razigrao se najiskusniji Lesko (27) i doveo svoju momčad do 20 pobjede u prvenstvu. U poraženoj ekipi odlični su bili Ćavar (16) i Bubalo (15).

Sutradan su mladići iz Širokog II potvrdili svoju dobru formu i u zaostaloj utakmici 18. kola, u neizvjesnoj završnici, nakon produžetka, pobijedili Odžak. Nikolić (28), Ćavar (20) i Bubalo (18) bili su sjajni kod domaćina, a iskusni Jupić (30) i Kovač (20) najbolji kod gostiju.

Prvi pratitelji imali su lakši zadatak i porazili Busovaču sa 30 razlike. Ponovo je blistao Begić (20) dok je kod gostiju najbolji bio povratnik Keranović (16) i sve bolji Šabanović (14).

Derbi susjeda u Tomislavgradu zasluženo je pripao gostima iz Livna.Livnjaci su vodili od početka zahvaljujući odličnoj igri Dizdara (23) i Ojvana (18), kod domaćina bolji od ostalih Đikić (14) i Ivanković (15).

Zrinjski II očekivano bolji od Rame u utakmici bez rezultatske neizvjesnosti. Hasandić (23) ponovo je bio najbolji kod Mostaraca, a Burić (11) jedini dvocifren kod gostiju.

Zadnju takmicu u kolu odigrali su Kiseljak i Odžak.Drugi period je bio koban za domaćine (10:28), te je dobra igra Kiseljačana do kraju završila porazom od samo 5 razlike. Interesantan je i rezultat 4. perioda (38:30) gdje su se strijelci raspucali i za deset minuta ubacili nevjerojatnih 68 poena. Kod domaćina najbolji Smajlović (17), Bejtić (19) i Nikolić (13), kod Odžaka ponovo je blistao 18-godišnji Omerbašić (30) i Brkić (19).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije